Menu:



Corriere Caffe Sp. z o.o.


Najlepsza Kawa ziarnista na Świecie

Z pasji do kawy

Wyjątkowe mieszanki kawy ziarnistej Attibassi Espresso Italiano powstają w wyniku selekcji najlepszych jakościowo gatunków ziaren pochodzących z różnych krajów. Możemy zagwarantować, że każda mieszanka jest efektem unikalnej receptury, która powstała w ciągu wielu lat doświadczeń, aby uzyskać znakomity produkt. Proces codziennej i restrykcyjnej kontroli jakości obowiązujący w palarni daje pewność, że smak produkowanych mieszanek jest niezmienny, co przyczynia się do wysokiego poziomu zaufania i wierności wśród konsumentów. Każda kawa ziarnista Attibassi powstała jako skutek pasji i dbałości o smak i aromat, do którego chce wrócić każdy, kto chociaż raz skosztował kawy Attibassi Espresso Italiano. Wiemy, że najlepsza kawa ziarnista na świecie nie powstaje ani tylko na plantacji kawy, ani też w palarni kawy, ani też w kawiarni – muszą być połączone te trzy elementy: dobra kawa ziarnista, kawa świeżo palona i kawa doskonale parzona. Dlatego Attibassi Espresso Italiano – prawdziwa włoska kawa - łączy te trzy pasje.

Wypróbuj nasze kawy ziarniste

Wśród prezentowanych kaw ziarnistych znajduje się m.in. 100% kawa Arabica, pozwalająca swoim odbiorcom poznać siłę południowoamerykańskich regionów. Każde ziarno tej mieszanki zachwyca swoją intensywnością oraz aromatem, który zdaje się rozbudzać każdą komórkę naszego ciała. Jednak nie tylko klasyczna kawa Arabica dostępna jest wśród skarbów naszej oferty. Również jej kompozycje przełamane afrykańskimi i azjatyckimi inspiracjami stają się wyrazistym zaproszeniem do uczestniczenia w tym niezwykłym spektaklu smaków. Kilka słów o tej przygodzie w opisie mieszanek.

attibassi kawa ziarnista

Espresso Italiano 1918

Kawa ta została stworzona specjalnie z myślą o konsumentach z północnej części Włoch i Europy. Jest otrzymywana dzięki odpowiednie kombinacji wyjątkowych smaków indyjskiej, afrykańskiej i dalekowschodniej Robusty oraz brazylijskiej Arabiki. Efektem jest harmonijna mieszanka z wyjątkowym charakterem, który łączy w doskonały sposób intensywność oraz aromat.

Smak: średnio intensywny, zbalansowany, zaokrąglony, oferujący pełnię aromatu z nutami migdałowymi. Rozpoczyna się od goryczy i zmierza ku lekko owocowo-czekoladowemu smakowi.

Ziarna: Arabika: Brazylia, Kolumbia, Gwatemala, Kostaryka, Nikaragua*.
Robusta: Kongo, Wietnam, Togo, Kamerun, Indie, Indonezja*

Parzenie kawy: Najlepsza kawa ziarnista do latte i innych kaw mlecznych, polecana także do espresso, o mocnym i wyrazistym aromacie. Kawa uniwersalna.

Opakowanie: 1 Kg, 50% arabiki, 50% robusty
*Pochodzenie z jakiegokolwiek z wymienionych krajów w zależności od dostępności ziaren

attibassi crema d'oro

Crema d'oro

Delikatna kawa powstała na bazie unikalnych składników. To brazylijska Arabika o słodkim i delikatnym smaku połączona z ziarnami odmian pochodzących z Etiopii i Ameryki Środkowej, dodatkowo wzbogacającymi mieszankę o owocowo-kwiatowy aromat. Dzięki szczypcie Robusty możliwe jest uzyskanie wspaniałej intensywności i wysokiej pianki.

Smak: delikatny, zaokrąglony. Aromat kwiatowo-owocowy z wyraźną nutą przypraw korzennych i wyczuwalnym posmakiem gorzkiej czekolady.

Ziarna: Arabika: Arabika: Brazylia, Kolumbia, Gwatemala, Etiopia, Nikaragua*.
Robusta: Kongo, Wietnam, Togo, Kamerun, Indie, Indonezja*

Parzenie kawy: Polecana kawa ziarnista do espresso o kwiatowym aromacie z nutą korzenną i przyjemnym finiszem. Dobrze komponuje się z kawami mlecznymi

Opakowanie: 1 Kg lub 500g, 70% arabiki, 30% robusty
*Pochodzenie z jakiegokolwiek z wymienionych krajów w zależności od dostępności ziaren

kawa ziarnista arabika

Sublime

100% Arabika prosto z Brazylii. Staranna selekcja najlepszych ziaren pozwala na osiągnięcie silnego i głębokiego aromatu kwiatowo-owocowego. Właściwie przeprowadzony proces palenia ziaren gwarantuje kawie delikatny smak oraz dodaje jej nieco słodkiej nuty.

Smak: delikatny. Przewaga aromatu kwiatowego o smaku rodzynkowo-korzennym z lekką nutą kwasowości. Aromat arabiki wysokiej jakości

Ziarna: Arabika: Brazylia, Salwador

Parzenie kawy: Najlepsza kawa ziarnista do espresso, pozwala długo cieszyć się wyjątkowym aromatem arabiki, bez przesadnej nuty owocowej. Dobrze komponuje się z kawami mlecznymi, ale takiej kawy szkoda do mleka.


Opakowanie: 1 Kg, 100% arabiki


 

Dbałość, Świeżość, Złoty Napój




Dbałość

Każda kawa ziarnista arabica i robusta, pochodzi ze specjalnie wybranych plantacji, dlatego też do paczek nie trafia ziarno przypadkowe, sprawdzane jest przez całą drogę, jaką przebywa z plantacji do palarni kawy, o co w sposób szczególny dba producent. Już na etapie zbioru, wiadomo do jakiej mieszanki ma być skierowana kawa, czy zbierana ręcznie, czy zbierana maszynowo - palarnia kawy wykorzystuje ziarna kawy każdego rodzaju – te najlepsze i te trochę gorsze, ale w bardzo dobrej cenie. O tym opowiadamy w naszym podręczniku baristy.

Świeżość

Włoska kawa Attibassi jest to zawsze kawa świeżo palona. Przyjeżdża prosto z palarni kawy do Chorzowa średnio co tydzień. Co to znaczy kawa ziarnista świeżo palona? Znaczy wyselekcjonowane ziarna kawy, odpowiednio wypalone (jasno, średnio, ciemno - mocno). Ziarna pochodzą z różnych plantacji, o różnej mocy palenia, wymieszane w sprawdzonych wcześniej proporcjach. Wreszcie kawa jest leżakowana najlepiej tydzień - dwa, a później zapakowana w szczelnych paczkach, lekko wypuszczających powietrze, aby jak najwolniej tracić swój aromat – oby niepowtarzalny aromat, który odkrywamy w kawach Attibassi.

Złoty napój

Trzecia pasja to parzenie kawy, dlatego każdy kto podaje kawę Attibassi ma okazję uczestniczenia w Szkole Baristów Attibassi Espresso Italiano. Przykładamy szczególną wagę do szkoleń baristów, aby każdy kto otrzymuje kawę z ekspresu zapamiętał jej niezapomniany czar i aromat. Możemy powiedzieć, że każda kawa ziarnista stworzona jest do ekspresu ciśnieniowego. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby przygotować ją również w ekspresie przelewowym, aeropresie, kawiarce lub zaparzyć w inny możliwy sposób, jednak kawa wsypana do młynka, świeżo zmielona i zaparzona w kolbie odkrywa najwięcej tajemnic ukrytych w ziarnie. To właśnie filiżanka espresso niesie w sobie aromaty migdałów, suszonych śliwek, korzeni, skórki pomarańczy, mniej lub bardziej kwaśnych owoców… tylko tu możemy odkryć te tajemnice.

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2017 - Corriere Caffe Sp. z o.o | Korzystając z naszej witryny zgadzasz się na politykę cookies

Wykonanie: PixelCaffe

FacebookYouTube